04 Temmuz 2018, 18:05 - Anasayfa | Yazarlar Haberi yazdır
Gerilimi bol, karşılıklı hakaretleri bol, ithamı, iddiası bol bir seçimi geride bıraktık.
Seçim öncesinin ve seçim gününün İlçemizde çok sakin geçmesinin hilafına, ülkenin pekçok yerinde kavgalar, dövüşler oldu. Cinayetler işlendi, seçime kan bulaştı.
Nihayet seçim bitti, seçime katılan partiler ve adaylar sonucu tevekkülle karşıladılar, bundan böyle topluma sükunet hakim olur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşması da tansiyonu düşürecek mahiyette... Derken, birileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sanki nerede kalmıştık? Der gibi hiçte sorumlu devlet adamına yakışmayan, toplumu geren, karşıtlıkları körüklüyen, barış ve huzur ortamını dinamitleyen açıklamalarda bulundu.
Önce bir parti genel başkanını tehdit ettiği iddiaları üzerine; “evet, aradım söylediklerinin azı yok çoğu var” diyerek basına yansıyan sözlerini teyit eden Soylu, CHP’ye yönelik açıklamasında da şöyle dedi:
“Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ‘CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar.”
Bu sözler anında CHP kanadından cevaplandırıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Bülent Tezcan, Süleyman Soylu’nun sözlerini değerlendirdi ve yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Önce şehitler ve gaziler arasında ayrım yaptılar. Şimdi şehit cenazelerinden kaos yaratma peşindeler. Dehşet verici, sorumsuz, hadsiz ve terbiyesizce bir açıklama. En az PKK kadar bölücü bir açıklama. Toplumu çatışmaya sürükleyen İçişleri Bakanı var. Derhal istifa etmeli.”
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in sözleri ise şöyle:
Bakanlıktan azledilmiş bir adamın görevinin son günlerindeki hezeyanlarıdır. Bu kutuplaştırma kutuplaştırma söylemi kendi aklından çok, sarayın verdiği bir görevdir. Bu nefret söylemidir, suçtur.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya çağıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şöyle dedi: Soylu’nun son açıklamaları, bölücü terör örgütü PKK’dan daha tehlikeli ve bölücüdür.Şehitler, Türk Milleti’nin şehididir. Şehitler üzerinden siyaset yapmak ayıptır. İnsanlığa sığmaz. Bu tamamen kanunsuz talimattır.Bu açıklamalar kendi partisi tarafından da destek alıyorsa bunun anlamı şudur: Türkiye bir iç savaşın, kaosun içine sürüklenmek istenmektedir. Kargaşanın adımlarını atmaktadır.AKP yetkililerinden açık ve net bir cevap istiyoruz. Soylu’nun görüşünü paylaşıyorlar mı, paylaşmıyorlar mı? PKK’nın bölemediği Türkiye’yi bu kafa bölmek istemektedir. Hiç kimse CHP’lilerin şehit cenazelerine katılmalarını engelleyemez buna kimsenin gücü yetmez.
Bu açıklamaların ardıdan da çeşitli çevrelerden Süleyman Soylu’nun açıklamasına yönelik tepkiler giderek yaygınlaştı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu bakanı azletmesi beklentisi dile getirildi.
Gelelim Soylu’nun açıklamasının toplumdaki yansımasına;
Bursada bir şehidin cenaze töreninde CHP İl Başkanına tepki gösterildi. Partinin çelengi konulduğu yerden alınıp, yere atıldı, çiğnenip, tekmelendikten sonra bir polis tarafından cenaze töreninin yapıldığı alanın dışına çıkarıldı.
Bakanın talimatı anında karşılığını bulup, uygulamaya konulduğuna göre bu demektir ki; benzer görüntülerle bundan sonra da sıkça karşılaşacağız.
Şehit ailesini teselli edeceğimiz yerde, birileri o cenaze törenini şova çevirecek.
Belki daha da ileri gidilecek; Bakanın;”protokola koymayın” dediği CHP İl Başkanları, milletvekilleri, partilileri törene katılmakta israr edince vahim olaylar çıkabilecek.
Ya şehidin ailesi CHP’li, şehit sol görüşlü biriyse ne olacak?
O zaman da; “Bakan gelmesin, başbakanı törene almayın, AKP’lileri kovalayın”’mı denecek?
Lütfen başarısızlıkları gerilim politikasıyla kamufle etmekten vazgeçin ve sağlığında alabildiğine istismar ettiğiniz insanlarımızı, hele hele askerimizi -şehidimizi elbirliği ile ebedi yolculuğuna uğurlarken istismardan, günlük politikaya alet etmekten vazgeçin.
5 Temmuz 2018
YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.


Yazara ait diğer köşe yazıları
SON YORUMLANANLAR
-
Kazanırsa neler yapacak?
KAZANIRSA NELER YAPACAK?...
-
Bozkurt yeniden seçildi
Hikmet Bozkurt tek aday olarak yeniden seçildi...
-
Uğur Atılgan’ın Yarı Yıl Mesajı
Uğur Atılgan’ın Yarı Yıl Mesajı...
-
MHP Meclis seçimine girecek
MHP Meclis seçimine girecek...
-
Ortaya çıkacak her türlü sonuç kendilerine aittir
Ünsal’ın ittifaka yönelik açıklaması...
EN ÇOK TIKLANANLAR
-
Kazanırsa neler yapacak?
KAZANIRSA NELER YAPACAK?...
-
Şereflikoçhisar'da yaşamı güzelleştirmeye adayım
Şereflikoçhisar'da yaşamı güzelleştirmeye adayım...
-
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayını açıkladı
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayını açıkladı
-
Vefat Edenler / 14 Şubat 2019
Vefat Edenler / 14 Şubat 2019
-
Çevre Temizliğinde neden duyarsızız?
Çevre Temizliğinde neden duyarsızız?